Ikke send barnet ditt i barnehagen med feber! 

I kveld har jeg vært på førstehjelpskurs, og noe som overrasket meg og jeg ikke visste så mye om er faktisk noe så vanlig som feber. Som voksen er det lett å bare ta febernedsettende tabletter og fortsette hverdagen som normalt fordi man ikke har tid til å være syk. Så istedet for å være syk en dag eller to, så går man heller å harker en uke med smertestillende. 

På barn er denne løsningen verre. Noe som faktisk er litt for vanlig er at noen foreldre merker i siste liten før levering at barnet har feber og hiver inn på med paracet. Feberen synker og barnet blir levert som vanlig. Barnet leker og herjer som normalt, men gjerne i elleve tiden, rundt lunsj tider så går paraceten ut av kroppen noe som skjer fort. Og et barn som hadde 38 i feber kan nå ha økt til 40 og kan få feberkramper. 

Det er faktisk ikke alltid det beste å ta paracet når du har feber. Hvis du har feber så er det kroppen som jobber med å bli kvitt noen syke bakterier. La kroppen jobbe. Men det er så klart deilig å ha det tilgjengelig, for noen ganger kan det gå over stokk og styr. 

Jeg har ikke barn selv, men jeg synes det virker logisk å ikke sende barnet i barnehage med feber, men er det hektisk så kan det vel hende at paracet kan virke som en enkel utvei. Etter å ha vært på dette kurset, så ville jeg nok aldri ha gjort det.

Navn:

E-post:

Blogg:

Kommentar:


hits